Turforslag

Vi stiller høye krav til sikkerhet og trygghet for våre reisende. Vi har gjennom vår teknisk arrangør kappCosta AS stillet den lovpliktige garantien ovenfor Reisegarantifondet (RGF). I tillegg har våre busser og innleide busser lovpålagte turvognløyver samt felleskapslisens for kjøring utenfor Norge.

 

DIN TRYGGHET – VÅRT ANSVAR

Vi stiller høye krav til sikkerhet og trygghet for våre reisende. Vi har stillet den lovpliktige garantien ovenfor Reisegarantifondet (RGF). I tillegg har våre busser og innleide busser lovpålagte turvognløyver samt felleskapslisens for kjøring utenfor Norge.

 

REISEBESTEMMELSER – REISEVILKÅR

Våre regler for reiser (bestilling, avbestilling, endringer) vil bli sendt ut sammen med tilbud på den aktuelle turen.

 

SPA-TUR TIL KRAGERØ INKL. TELEMARKSKANALEN

Kragerø Resort - 2 dagers busstur

 

Program: 

Avreise fra Oslo kl. 08:00 og Drammen 08:45. Vi kjører via Notodden og til Lunde, der vi går om bord i Telemarkskanalen som tar oss med i slusene ned til Ulefoss. Lunsj på Lunde Slusekro før båtavgang kl. 13:15.

Etterpå ankomst til Ulefoss kl. 15:25 kjører vi til Stabbestad for 1 overnatting på Kragerø Resort inkl. frokost og middag. På hotellet har vi fri adgang til treningsrom og badeområdene (både innendørs og utendørs basseng), men eventuelle Spabehandlinger - samt lunsj på søndag betales av hver enkelt.

På søndag har vi tid til å benytte oss av hotellets SPA-tilbud og spise lunsj på hotellet før vi tar ferge til Kragerø kl. 14:10. Deretter tilbake til Drammen og Oslo etter 2 fine dager i Telemark og på Kragerø Resort. 

 

Prisen inkluderer:

Buss i 2 dager, 1 overnatting på hotell inkl. middag og frokost, billett på Telemarkskanalen fra Lunde til Ulefoss, lunsj i Lunde, fergebilletter for buss/passasjerer og bompenger underveis.

Lunsj siste dag betales av hver enkelt. 


Be om et uforpliktende pristilbud


 

 

 

SVIPPTUR TIL DANMARK 

2 dagers tur til Danmark

 

Vi starter kl. 10:30 fra Drammen. Deretter kjører vi til Gøteborg hvor vi tar Stena Line kl. 16:00 til Frederikshavn. Buffetmiddag om bord kl. 17:30 og ankomst til Frederikshavn kl. 19:25. Der sjekkervi inn på Hotell Jutlandia, som ligger et steinkast fra Stena-terminalen. Der bor vi 1 natt og reiser med SuperSpeed tilbake fra Hirtshals til Larvik mandag kveld 29/8. Her er programmet dag for dag:

 

Dag 1: Avreise fra Konnerudsenteret kl. 10:30. Vi kjører til Gøteborg med stopp underveis. Stena Line har avgang kl. 16:00 og vi har reservert bord i buffetrestauranten om bord. Ankomst Frederikshavn og vi overnatter i dobbeltrom på Hotel Jutlandia.

 

Dag 2: Frokost på hotellet og avreise mot Skagen kl. 10:30 og vi kjører en tur opp til Grenen (mulighet til å kjøpe billett på en av traktorene som kjører ut til Grenen). Etterpå får vi litt tid på egenhånd i Skagen før vi møtes på Skagen Bryghus for omvisning, ølsmaking og lunsj. Vi slapper av litt i Skagen før vi setter kursen videre til Tversted for middag på Restaurant Tannishus. Etter middag kjører vi videre til Hirtshals og tar SuperSpeed fra Hirtshals kl. 22:15 over til Larvik. Om bord er det reservert sete i Business avdeling (fri aviser, frukt, kjeks, mineralvann, te og kaffe). Ankomst Larvik kl. 02:00 og vi kjører rett til Konnerud der vi beregner ankomst kl. 03:40 etter 2 innholdsrike dager med Autoreiser.

 

Prisen inkluderer:

• reise med turbuss fra Autoreiser i 2 dager – og alle bompenger underveis er inkludert

• 1 overnattinger i dobbeltrom på Hotell Jutlandia i Frederikshavn inkl. frokost mandag

• Color Line fra Hirtshals til Larvik mandag kveld (inkl. sovestol i Businessavdeling)

• Middagsbuffet om bord på Stena Line mellom Gøteborg og Frederikshavn

• Lunsj og ølsmaking på Skagen Bryghus (forbehold om pris her!)

• 2-retters middag på Restaurant Tannishus ved kysten i Tversted

• 1 friplass til turleder i foreningen (med overnatting i dobbeltrom)

 


Be om et uforpliktende pristilbud


 

 

Nordjylland

5 dagers tur med buss til Danmark

 

Inkl. dagstur til Jesperhus Blomsterpark, dagstur til Ålborg samt dagsutflukt til Vikingecenter Fyrkant med omvisning og inngang. 

Vi bor 4 netter på Hotel Rold Storkro i Skørping www.rold.dk

Dag 1: Oslo – Larvik – Skørping (Ålborg) – avreise fra Oslo kl. 13:30

Dag 2: Besøk på Jesperhus Blomsterpark (inkludert lunsj på Fergekroen)

Dag 3: Vi besøker Vikingecenter Fyrkant (kun 25 km fra hotellet) inkl. guiding

Dag 4: Utflukt til Ålborg inkl. lunsj og god tid til shopping (byvandring om ønskelig)

Dag 5: Skørping – Hirtshals – Larvik – Oslo (Superspeed har avgang kl. 12:45 fra Hirtshals)

 

Utflukt til Vikingecenter Fyrkat: 

Vikingecenter Fyrkat består dels af ringborgen, oprindeligt opført i 980, med det rekonstruerede borghus helt i egetræ og dels af Vikingegården ca.1 km. derfra med 9 huse, som er rekonstrueret ud fra en stormandsgård fundet ved Vorbasse. 

Vikingegården danner i sæsonen rammen om forskellige aktiviteter for og med publikum.

På Vikingegården er også en museumsbutik og et besøgscenter, hvor man bl.a. kan prøve vikingetøj.

 

Byvandring i Ålborg :

Meget af middelalderbyen er væk, meget ligger endnu under vore fødder, og en del er stadig synligt i dagens Aalborg. Tag derfor med på en byvandring gennem middelalderbyen fra Vesterport til Østerport og oplev såvel det synlige som det usynlige. Budolfi kirke, Helligåndsklosteret, Gammel Torv, Rådhuset, Østerå, Algade, Gråbrødreklosteret, Aalborghus og Vor Frue kirke er blot nogle af steder, vi får høre om.

Guide: Museumsinspektør Stig Bergmann Møller.

Varighed: 1½ - 2 timer.

Billet: Voksne 45 kr. Børn 25 kr.  

Du tilmelder dig på Aalborg Historiske Museum, hvor billetten hentes og betales senest kl. 13 dagen før arrangementet.

 

Prisen inkluderer:

• Reise med turistbuss fra Autoreiser (OFB) og kjent sjåfør

• Color Line (SUPERSPEED) Larvik-Hirtshals t/r inkl. buffet ombord

• 4 overnattinger på hotell i dobbeltrom (inkl. frokost og middag hver dag)

• 4 lunsjer inkludert (blir spesifisert i program som kommer – lett lunsj i Ålborg)

• Besøk på Jesperhus Blomsterpark (heldagsutflukt) inkl. inngangsbilletter

• Utflukt til Vikingecenter Fyrkat – og omvisning av guide der inkl. inngang

• Dagstur til Ålborg inkl. lunsj i byen (mulighet for byvandring med guide)

• Alle veiskatter og bompenger underveis i Danmark og Norge

 


Be om et uforpliktende pristilbud


 

 

Stockholm – Nordens Venedig

5 dagers tur med buss til Stockholm

    

Med sine over 30 000 øyer har Stockholm en av verdens mest sammenhengende skjærgård. Bli med Autoreiser til Sveriges hovedstad som ble grunnlagt tidlig på 1200-tallet av Birger Jarl.

 

Dag 1: Drammen - Stockholm

Turen starter fra Drammen kl. 08:00. Vi kjører over grensen ved Ørje og tar spiser lunsj på Mårbacka Museum i Sunne kl. 11:00. Etter lunsj blir det omvisning på gården til Selma Lagerløf kl. 11:45. Så kjører vi videre forbi Karlstad og Ørebro og ankomst Stockholm på ettermiddagen. Vår lokalguide møter opp for en 2 t. bysightseeing (16:00-18:00). Vi får høre om munker, branner, forbannelser, sykdommer og kjærlighet. Hvordan liver er i dag og også litt om nye planer for byen. Innsjekking på Clarion Hotel Amaranten og felles middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 2: Stockholm 

Etter frokost kjører vi kl 09:00 til ”Gamla Stan” der vi sammen med lokalguiden skal ta en byvandring og se på vaktavløsning i borggården på Stockholm Slott. Felles lunsj på Restaurant Stortorgkjelleren kl. 11:00 (Stortorget 7). Så venter en guide på oss inne på Kungliga Slottet der vi skal vandre rundt i salene på festavdeling, gjesteavdeling samt se Bernadottegalleriet på Slottet. Resten av dagen nytes på egenhånd. ABBA-museet besøker vi kl. 16:00 – for det er bestilt inngang og egen guide der.

På kvelden kjører vi til Kungliga Dramatiska Teatern der vi skal spise middag på teateret.

 

Dag 3: Stockholm

Vi spiser frokost på hotellet og kjører så til Vasamuseet der vi får guidet omvisning. Vi får høre historien til dette fantastiske skipet. Etterpå fortsetter vi på sjøen, men nå om bord i en mer sikrere båt og får en tur i Stockholms vakre skjærgård. Guide er med – og om bord får vi servert lunsj. Når vi kommer tilbake til Stockholm går turen til Djurgården. Her skal vi besøke verdens eldste friluftsmuseum; Skansen. Om kvelden kjører vi til Kaknästornet og spiser middag (kl. 19:00) og nyter en fantastisk utsikt over byen.

 

Dag 4: Stockholm

Frokost på hotellet før vi starter på dagens eventyr i Hagaparken. Vår lokalguide tar oss med på en vandring i en av Sveriges vakreste parker. Lunsj spiser vi på Haga Forum før vi fortsetter til det svenske kongeparets hjem, Drottningholm. Her guides vi rundt i mange av rommene på slottet og får høre historien fra stedet. Vi får også tid til en vandring i parken før vi kjører tilbake til vårt hotell.

Middag i restauranten på hotellet om kvelden.

 

Dag 5: Stockholm – Drammen

Vi spiser frokost og vi pakker sammen og kjører en tur til Stadshuset for en kort visning kl. 09:00. 

Vi besøker ”Blå hallen” og ”Gyllene salen”.  Så kjører vi til Mariefred hvor vi får egen omvisning og inngang til Gripsholm Slott kl. 11:00. Slottet bygdes på 1500-tallet på initiativ fra Gustav Vasa. Etter omvisning serveres dagens lunsj Gripsholm Värtshus (like ved slottet) kl. 12:30. Så går turen videre mot Norge og beregner ankomst til Drammen utpå kvelden etter 5 opplevelsesrike dager i Stockholm.

 

Prisen inkluderer:

• Reise med moderne turbuss fra Autoreiser og erfaren turbilsjåfør

• 4 overnattinger i dobbeltrom på Clarion Hotel Amaranten (halvpensjon)

• 2 middager på hotellet i Stockholm og 2 middager på restaurant i Stockholm

• 2 lunsjer inkludert i Stockholm (dag 2 i Gamla Stan og dag 4 i Haga Forum)

• 2 lunsjer underveis mellom Drammen og Stockholm (Mårbacka og Mariefred)

• Lilla Skjærgårdstur med båt inkl. lunsj (en kortere tur og enkel lunsj)

• Lokalguide for bysightseeing i Stockholm og 2 utfluktsdager

• Inngang til Skansen, Drottningsholm og Kungliga Slottet

• Omvisning og inngang til Gripsholm Slott i Mariefred

• Guidet omvisning på Vasamuseet og på Stadshuset

• Omvisning/inngang i Mårbacka Museum (Selma Lagerløf)

• Alle bomavgifter og fergeutgifter for buss og passasjerer

• 1 friplass til turleder med overnatting i dobbeltrom

 


Be om et uforpliktende pristilbud


 

 

Nordvestlandet

6 dagers tur med buss

 

I denne landsdelen finner vi et av landets mest varierte og naturskjønne områder. Her opplever vi alt fra høye og ville fjell til dype og frodige daler, vakre fjorder og en utrolig fin og spennende kyst. Denne turen inneholder det beste vi har på Nordvestlandet med utflukt til Grip, Atlanterhavsveien, Trollstigen og Geiranger. Vi reiser også med Hurtigruten fra Geiranger via Ålesund til Molde.

 

Dag 1: Drammen – Fagernes – Beitostølen – Valdresflya – Vågåmo

Turen starter fra Drammen tidlig morgen. Vi kjører mot Hønefoss og kjører langs E16 videre til Leira og Fagernes. Vi spiser lunsj på Fagernes. Derifra kjører vi over Valdresflya og stopper på Lyskapellet (www.bhss.no/lyskapellet.aspx) før vi kjører videre over Valdresflya mot Vågåmo, der vi overnatter den første natten på Vågå Hotell. Middag i restauranten om kvelden.

 

Dag 2: Vågåmo – Geiranger – Molde (inkl. Hurtigruten fra Geiranger til Molde)

Etter frokost kjører vi til Grotli og ned til utsiktspunktet Dalsnibba. Der får vi om det er godt vær og ikke for mye tåke en fantastisk utsikt over fjellene rundt Geiranger. Etterpå kjører vi ned til Geiranger sentrum og tar skyssbåt ut til Hurtigruten som har avgang kl. 13:30. Lunsj denne dagen spiser vi i Geiranger på egenhånd – og om bord får vi servert 3-retters middag. Vi seiler innom Ålesund og får en kort stopp i Jugendbyen. Ankomst Molde kl. 21:45 og vi går 100 meter til hotellet. Vi bor 3 netter på Alexandra Hotell som ligger like ved Hurtigrutekaia – vår bagasje er allerede på plass på hotellet.

 

Dag 3: Molde – Bud – Atlanterhavsveien – Kristiansund – Grip

Vi spiser frokost på hotellet og reiser om morgenen på dagstur til Bud, Atlanterhavsveien og Grip. Vi kjører først til Bud og besøker Ergan Kystfort. Deretter langs Hustadvika og Atlanterhavsveien for en kort stopp. Etterpå spiser vi Bacalao på Bjartmar`s Favorittkro på Averøya. Etter lunsj kjører vi tunnel til Kristiansund – og i byen tar vi en liten rundtur før båt tar oss ut til fiskeværet Grip, hvor vi får egen omvisning av lokalguide ute på den flotte øya – les om øyas historie på: www.wikipedia.org/wiki/Grip. Utpå ettermiddagen vender vi tilbake til Kristiansund og kjører tilbake via Batnfjordsøra til Molde. Middag og overnatting på Alexandra Hotell.

 

Dag 4: Molde – og en halvdags utflukt til Åndalsnes og Trollstigen

Frokost på hotellet. Etterpå tar vi en liten bysightseeing i rosenes by inkl. en tur opp til Kongebjørka og opp til utsiktsfjellet Varden. Man kan enten bruke tiden til shopping eller besøke Romsdalsmuseet som ligger 10 minutters gange fra vårt hotell. Vi arrangerer en halvdagstur til Åndalsnes og Trollstigen denne dagen. Lunsj på Trollstua Gjestegård, på toppen av Trollstigen. Middag på hotellet om kvelden. Ferge mellom Sølsnes og Åfarnes er inkludert – og kanskje vi må kjøpe oss en svele på fergen?

 

Dag 5: Molde – Sunndalsøra – Oppdal – Dombås

Vi spiser morgenmat og tar farvel med Molde for denne gang. Vi kjører via Eidsvåg til Sunndalsøra. Der får vi omvisning på Sunndal Verk som ligger i foten av de høye og bratte fjellsidene i Sunndal. Etterpå kjører vi Gråura til Lønset og tar av mot Trollheimen til Storlidalen, og videre til Bortistu Gjestegård for lunsj. Her serverer de basturøkt lammelårgryte – en rett som bare må oppleves! 
Etter lunsj kjører vi via Oppdal til Dombås for overnatting på Rica. Middag på hotellet om kvelden. Hvis vi får tid, stopper vi på Kongsvold Fjellstue (flott fjellhage) og på Eysteinkyrkja ved Hjerkinn.

 

Dag 6: Dombås – Gjøvik – Drammen

Etter frokost kjører vi tilbake til Drammen – og vi spiser lunsj på et egnet sted rundt Gjøvik. Ankomst Drammen tidlig ettermiddag etter 6 opplevelsesrike dager på Nordvestlandet med Autoreiser/OFB.

 

Prisen inkluderer:

• Reise med turbuss fra Autoreiser og sjåfør Tore Bergheim

• 5 overnattinger på hotell i dobbeltrom (inkl. frokost og middag hver dag)

• 5 lunsjer inkludert (dag 2 betales lunsj av hver enkelt på egenhånd i Geiranger)

• Hurtigruten fra Geiranger via Ålesund til Molde (inkl. flott middagsbuffet om bord)

• Båttur t/r Kristiansund – Grip med lokalguide og omvisning på Grip (bekreftet)

• Inngang og omvisning på Ergan Kystfort i Bud (på vei ut mot Kristiansund)

• Omvisning på Aura Kraftverk og besøk på Lyskapellet på Beitostølen

• Alle bomavgifter og fergeutgifter for buss og passasjerer

• Inngang og omvisning på Ergan Kystfort i Bud

 


Be om et uforpliktende pristilbud


 

 

Scotland

7 dagers tur til Scotland med fly og buss

 

Vi bor 2 netter i Stanraer og 4 netter i Edinburgh (3-stjerners hotell). Transfer til/fra flyplasser med buss, 4 hele dager med buss og 1 ½-dagstur i Edinburgh er inkludert.

Vi besøker fantastiske hager, spiser middag på på Skotsk aften (middag og underholdning) samt får omvisning på et Whisky Destilleri.

 

Dag 1: Flyreise og transfer fra Stanraer Airport direkte til vårt hotell; Premier Inn Ayr Hotel i Stanraer. Middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 2:  Frokost på hotellet. I dag besøker vi både Broughton House i Kirkcudbright og Logan Botanic Garden i Stanraer. Lunsj på egnet sted (ikke inkludert i prisen) og middag på vårt hotell i Stanraer om kvelden. Turbuss med hyggelig sjåfør er med oss hele dagen – og samme buss/sjåfør til Edinburgh i morgen.

 

Dag 3: Frokost på hotellet. Denne dagen forlater vi Stanraer og kjører mot Edinburgh. På veien dit besøker vi Glenwhan Gardens i Stanraer og Culzean Castle and Garderns i Maybole. I Edinburgh overnatter vi 4 netter på Premier Inn Haymarket Hotel. Middag på hotellet om kvelden.

       

Dag 4: Etter frokost besøker vi Edinburgh Botanic Garden. Resten av dagen til egen disposisjon. Om kvelden skal vi oppleve Skotsk aften. Middag og underholdning på Prestonfield (Scottish evening). Buss t/r inkl. Vi anbefaler et besøk på St. Andrews Cathedral og Edinburgh Castle i tillegg til sightseeingbuss. 

 

Dag 5: Etter frokost kjører vår buss oss først til Stobo Casle Water Garderns i Preebles. Deretter til Dawyck Botanic Garden i Stobo før vi returnerer tilbake til Edinburgh. Middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 6: Frokost på hotellet – og vi besøker i dag Glendoick Garden i Perth og en annen hage etter nærmere avtale. Utpå ettermiddagen besøker vi Glenturret Distillery, inkl. smaksprøver. Middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 7: Vi spiser frokost og kjøres i buss til Edinburgh Flyplass. Flyreise tilbake til Norge.

 

 

Prisen inkluderer:

• Transfer fra flyplass til Stanraer 24/5 og transfer fra Edinburg til flyplass 30/5

• 4 hele dager med turbuss samt 1 x ½ dag i Edinburgh

• 6 overnattinger på 3-stjerners hotell (se ovenfor)

• Halvpensjon (frokost og middag hver dag)

• Skotsk aften i Edinburgh 27/5

• Besøk på Whisky Destilleri 

• 1 friplass til turleder (dbl) 

 


Be om et uforpliktende pristilbud